Lessen

Ik geef Natural Horsemanship lessen op locatie in de ruime omgeving van Bodegraven. Voornamelijk grondwerk, een beginnetje met rijden kan ik ook met je maken. Wil je beginnen met grondwerk, of loop je tegen specifieke problemen aan; ik kan altijd bij je langskomen om te zien of en hoe ik je kan helpen! De sleutel voor zo ongeveer alle uitdagingen die je tegen kunt komen, zijn op te lossen met de juiste grondwerk oefeningen. Heb je bijvoorbeeld problemen met trailerladen, opzadelen, opstappen, je paard uit de wei halen? Wordt je meegesleurd, trekt hij zich los of is hij juist niet vooruit te branden? Oplossingen zijn vaak eenvoudiger dan je verwacht! 🙂 

Ik heb op woensdag en vrijdag ruimte voor vaste afspraken; interval en precieze invulling in overleg. Om de week of eens per maand les is bijvoorbeeld ook een prima optie, en leren mennen of longeren, of iets anders specifieks behoort ook tot de mogelijkheden. 

Een ‘standaard les’ duurt 45-60 minuten en kost €20 (excl. eventuele reiskosten)

Wil je met een groepje les, of bijvoorbeeld een theorie bijeenkomst / workshop op locatie? Alles kan!

Voor meer informatie en/of mogelijkheden; stuur een mail naar lia@inspire-nh.nl

Grondwerkles met mijn pony’s

Les met Rebbel of Phenix behoort ook tot de mogelijkheden, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Grondwerk is ontzettend leuk om te doen en daarnaast super leerzaam. Je komt rondom paarden direct je eigen sterkte en zwakke punten tegen; je kunt op een speelse manier dus heel fijn met zelfontwikkeling aan de gang. 

Ponyrijles

Voor de ponyrijlessen die ik geef is de minimale leeftijd 6 jaar en de maximale lengte plm. 1.35 (afhankelijk van de combinatie met gewicht en eventuele ervaring) Ponyrijles wordt gecombineerd met een stukje verzorging en grondwerk.

Zoek je les in een andere regio? Gecertificeerde Parelli instructeurs vind je via Parelli Nederland.

Er zijn vele andere instructeurs in ‘Natural Horsemanship land’ die soms iets lastiger te vinden zijn. Horse in Mind heeft het grootste gedeelte van deze instructeurs verzameld.